HAVA GÜZEL OLACAK GÜLEN BULUT LİF MODELİN YAPILIŞ ANLATIMI



Sevgili örgü sevenler bu gün sizlere çok güzel hava güzel olacak diyerek gülen bulut modeli lif çalışmasını hazırladım.

Çok güzel günleri  anlatan evde kal diyerek bu güzel lif modeli çok beğendiğim için sizlere fikir olsun istedim .

Gülen lif modeli umarım sizlerde beğeneceksiniz tarif olarak belirttim fakat sizle yapacak olursanız ve takıldığınız noktada yardımcı olurum sizler yine video anlatımını izleyerek daha kolay çalışabilirsiniz .

Biraz da olsa sizlere yapılış tarif olsun diye açıklama yapalım.

BULUTLU LİF MODELİ YAPILIŞI

İplerimiz: Mavi, Beyaz, Pembe ve Siyah renk olmak üzere 4 renk iplik kullanacağız. Tığ: Tülip mavi ince silikonlu 2 numara 1,75 mm tığ öneriyorum. Yapılışı: Öncelikle mavi ipimizle sihirli halka veya yedi zincirle bir halka yaparak lifimizin tabanını oluşturuyoruz. Halka içine altı fıstık yapıyoruz, ben araya bir zincir çekiyorum ancak isteyen 2 zincir de çekebilir. Artırma işlemi yaparak 9 adet fıstık oluncaya kadar artırıyoruz. Sonrasında her dilime beyaz renk ipimizle 3 adet ponpon oluşturuyoruz. Pon ponlarımızı bulut şekli olacak şekilde lif üzerine bağlıyoruz. Üstüne göz şekli vermek için siyah ipimizle zincir çekiyoruz. Ponponumuzun sol üst köşesine pembe ipimizle fiyonk yapıyoruz. Her dilim için bulutların altına 6 adet fıstıkla yağmur damlacığı görüntüsü veriyoruz.

Bu güzel modelin de sonuna geldik umarım beğeneceksiniz yorumlarınızı beklerim.

Bu güzel modeli yapmak isterseniz gelin beraber yapılış anlatımını izleyelim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.