HERKESİN YAPABİLECEĞİ GÖRÜNÜMÜYLE HARİKA TATLI



Merhaba sevgili hanımlar biraz da sayfama bayram geldi kendi tatlınızı yapmak isterseniz diye değişik ve kolay bir tatlı tarifini sizlere sunmak fikir vermek istedim.

Her ne kadar örgü yapsak da biz hanımlar mutfakta da hamarat olduğumuzu düşünüyor ve sizlere değişik yapılışları olan şerbetli tatlılardan haberdar etmek istedim isterseniz tarife bakarak isterseniz de anlatımı olan video izleyerek yapabilirsiniz bayramda misafirine kendin hazırladığın tatlını sun ki herkes sana özensin.

Arkadaşlar sayfamda değişik örnekler gibi yemekler ile ilgilide sizlere fikir sunmaktayım umarım sizlerde takip ederek veya üye olarak sayfamdan fikir edinmek için burada olursunuz.

Bu güzel görselli tatlı nasıl yapılır

TATLI TARİFİ

✔MALZEMELER 1 bucuk su bardağı süt yarim su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 2 tane yumurta 1 yemek kaşığı sirke 50 gram eritilmiş tereyağı bir fiske tuz 4 buçuk su bardağı un ( kontrollü koyun) Şerbeti için de  4 su bardağı şeker 4 su bardağı su bir limon dilimi

ARASI İÇİN CEVİZ

TATLIYI AÇMAK İÇİN KULLANDIĞIMIZ MALZEMELER.

Nişasta ben mısır nişastası kullandım sizler buğdayda kullanabilirsiniz

100 gram tereyağı 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ

ARKADAŞLAR BUNU  PÜF NOKTASI HAMURU İYİ YOĞURMAK.

Hamuru çok iyi yoğurun ve beze yaptıktan sonra mutlaka dinlendirin unun markası önemli 1 sınıf kaliteli baklavalık un olsun tatlınız ılık Şerbetin ilk sıcaklığı çıkınca tatlınıza dökün.

Ben bu kare tepsiyi sadece 6 beze kullandı diğer 6 beze ile de bu gibi başka tepsiye yaptım size verdiğim Şerbet ve YAĞ ölçüsü tüm hamur içindir. Şerbeti 25 30 dakika kadar kaynatın. Hamuru lütfen çok ince acın

Sevgili ev hanımlar veya tatlı sevenller bu güzel tatlı tarifi yapacak olan hanımlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun iyi bayramlar.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.