YENİ MODEL EL ORGU ÇOCUK YELEK MODELLERİ VE YAPILIŞLAR



Sevgili anneler ve anne adayları bugün sizlere yeni model el orgu çocuk yelek modelleri ve yapılışları paylaşacağım.

Anneler çocuklarımız için çok güzel ve değişik yelek modeller sizlere sunmak fikir olsun diye değişik modeller seçtim sizlerde bu değişik modelleri beğeneceğinizi düşünüyorum.

Bazı  yelek modeller boynundan başlar aşağıya doğru biter bazı  modellerde ise hiç dikiş yoktur ve bütün örülür sizlerde bu modellerden beğenir ve yapacak olursanız sizlere yapılış videoyu paylaştım oradan fikir olabilirsiniz.

Arkadaşlar boyundan başlama tarifi vereceğim fakat şunu bilmeniz ve  söylemek istiyorum ki verdiğim tarifte ipiniz ayni olmalı ipin üstünde  şiş numarası  yazar ipin kalınlığına göre şiş kullanmalıyız.

yelim ki bebek yelek başlayalım mavi olan kısmını önce yapalım çapraz örgü örnek yaparak kola gelene kadar hiç dikiş yok bütün örelim .

Sayıları unutmamak lazım çünkü üst robası için sayı lazım roba ya geçmeden önce hangi renkte yapacağımıza karar vermeliyiz diyelim ki beyaz olsun ipin kalınlığı aynı olmalı

be tabi ki bebe ip olması  gerek tüysüz olandan .

Robası na  gelince  alttaki ördüğümüz parçayı sayısını ikiye bölelim on ve arka olarak önce arkayı bitirelim sonra ön kısmın sayıyı da ikiye bölelim ve olması için tek tek keserek yanı tek ilmek değil çift ilmek örülerek kesilir.

en son üstü dikişli olur dikilir sonra üstündeki nakış yapılır tabi ki istediğiniz motif yapabilirsiniz büzgülü fırfır içinse düz örgü yapılır dikiş iğne ile yada tığla birleştirilir alttaki mavi parçayla birleşir ve biter .

yapacak olan arkadaşlara şimdiden kolay gelsin diyorum .

;

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.