TIĞ İŞİ DANTEL HAVLU UCU MODELİN YAPILIŞ ÇALIŞMASI



HAVLU UCU MODELİ
HAVLU UCU MODELİ

Sevgili   hanımlar  bugün sizlere ilk olarak göreceğiniz tığ işi  dantel havlu kenarı modeli sizlere hazırladım ve kolay olacak video paylaştım .

Tığ işi Dantel olarak birçok yerde kullanabilirsiniz pike dantel olarak çarşaf kenar dantel olarak ve tabi ki de havlu kenar olarak harika olacaktır.

Bu modeli sayılarını azaltarak oya yapılabilir diye düşünüyorum ve ilerleyen zamanlar da deneyip sizlere fikir olsun diye paylaşacağım.

Bu güzel modeli dantel ucu olarak da kullanabileceğiniz güzel bir model olduğunu düşünerek sizlere bu modelden fikir edinmenizi istedim.

Yapılışını gelince  her ne kadar sizlere yazı ile Beğenirsem de sesli anlatımı izleyerek çalışmanıza her örgü el işleri için önerilerim.

Tığ işi havlu kenarı
Tığ işi havlu kenarı

MODEL İÇİN GEREK MALZEMELER

Dantel çalışmasında yumak olarak tercih sizlerin olsun ben Anchor ip kullandım uyumlu tığ ve ölçmek için mezüre bulundurmalıyız.

                   DANTEL UCU MODELİN YAPILIŞ TARİFİ

Arkadaşlar bu güzel modeli kısa da olsa size tarifini belirteyim.

12 zincir çekerek üç tane okuduk ekmeği hazırlıyoruz 3 sıra kutu tekniği çalışması yaptıktan sonra modelimiz için 12 zincir Trabzon çalışmasına sabitliyoruz.
Bir sıkı yine daha sabitledikten sonra 12 zincir daha çekip içine 22 sıkı iğne çalışması yapıyoruz her iki Zincirlere aynı çalışmaya yapıyorum.
Her zincir sayımız 12 olup zincirlerin içine 22 sıkı iğne doldurarak modelimizi devam ediyoruz.

tığ işi dantel modeli

Detayları için video anlatımı olan video izlemenizi öneriyorum .
Dantel çalışması için daha kolay çalışabileceğiniz video anlatımı olan video izlemeye davet ediyorum.
İyi seyirler.
Kaynak orgu tariflerini ait

Makale yazı yazar orgu tarifleri.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.