ÇEYİZLİK KARLI TEPELER BAYAN YELEK MODELİN YAPILIŞINA BAKALIM MI



ÖRGÜ KARLI TEPELER ÖRNEĞİN YELEK ÇALIŞMASI
ÖRGÜ KARLI TEPELER ÖRNEĞİN YELEK ÇALIŞMASI

Merhaba sevgili örgü sevenler bugün sizlere çok güzel çeyizlik Karlı Tepeli bayan yelek modelinin yapılışını hazırladım.

Lastik başlama tekneye uygulamadan direkt dilimli bu güzel modeli sizlere yapılışı tarifini kısa da olsa vermek isterim.

Her örgü tariflerinde olduğu gibi bu modellerimizde de istediğimiz renk ve ona uyumlu şiş kullanarak modelimize başlıyoruz.

DİLİMLİ ÖRGÜ MODEL TARİFİ

Çeyizlik bayan örgü yelek modelinin tarifi

Şişimize ilmeklerimizi geçirdikten sonra ters örgü yaparak 2 ilmek alıp 1 ilmek ters örüyoruz bu şekilde 3 sıra ilmek uzatarak çalışıyorum.

KARLI TEPELER ÖRGÜ MODELİ
KARLI TEPELER ÖRGÜ MODELİ

Uzatmalı yemekleri yaptıktan sonra iki kenar ilmek çalışıp bir artırıyoruz 4 ilmek ördükten sonra 5 ilmeğimizi çapraz ayıp 8 ilmek düz örgü yapıyoruz aynı şekilde diğer tarafını da bilmeye çapraz ayıp 4 ilmek örüyoruz.

Bu şekilde modeli mİze devam ediyor çaprazda demez ortadaki 8 ilmek2 ilmek kalasıya kadar örgümüzü devam ediyoruz.
Tam Detay ve çok daha kolay olacak olan videoyu sayfanın sonunda paylaştım izleyerek daha rahat çalışacağımızı düşünüyorum.

ÖRGÜ YELEK MODELİ

KARLI TEPELER MODELİN NERDE KULLANABİLİRİZ 

Bu modeli farklı çalışmalar da kullanabilirsiniz bebek örgülerinde hırka bluz çalışmalarında kullanabilirsiniz.

Her örgüde olduğu gibi Bu güzel modeli de istediğiniz ipin rengi ve marka olarak çalışabileceğinizi düşünerek Fikrimi söylemek istedim.

Model çalışmasında örneği büyük bulabildiğiniz de anlatımda bahsettiğim gibi sayılarını azaltarak küçük dilim şeklinde çalışabilirsiniz .

Başlama noktası uzatmalı ilmekleri kullanarak diğer örgülerde lastik başlama tekniği olarak uygulayabilirsiniz.

Kanalım orgu tarifleri’nde birçok örgü modelleri ve değişik el işleri bulunmaktadır ziyaret ederek birçok modele sahip olacağınızı düşünerek sizleri ziyaret etmenizi öneriyorum.

ZİNCİRLİ ÖRGÜ MODELİ

Evet arkadaşlar bu güzel modelimizin tarifini ve yapılış detaylarını tam net olarak kolay çalışmamız için video anlatım olan video izlemeye davet ediyorum İyi seyirler.

Kaynak orgu tariflerini ait

Makaleyi yazıyı yazan orgu tarifleri.com

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.