İKİ RENKLİ PİRİNÇ ÖRGÜ ZİGZAG MODEL ANLATIMLI VİDEO



İKİ RENGİN UYUMU PİRİÇN ÖRGÜ ZİGZAG MODELİ

Sevgili örgü sevenler bu sayfa,ma iki renkli pirinç örgü zigzag modelin anlatımlı video sizlere hazırladım yapım aşamalı video paylaştım.

Çok güzel olan bu örneğimizi çok amaçlı kullanacağınızı düşünerek sizlere sundum.

Yapım tarifine gelince benn öncelikle video açıklamasını izlemenizi tavsiye ederim tabi ki buradan da biraz olsun tarif verecek olursam belirtelim.

iki renkli örgü tarif ile malzemeleri sizlere sundum,

İKİ RENKLİ PİRİNÇ ÖRGÜ ZİGZAG MODELİN MALZEMELERİ 

örgü zigzag tarifi
örgü zigzag tarifi

Model örgü yapacağımız kadar ip temin etmek  iki renk olduğu için eşit şekilde değil bir zemin renk olarak fazla olacak kenar ile başlamada kullanacağımız için ve her zaman için örgülerde olmasa olnmaz iğne ,makasa ihtiyacimiz var.

İKİ RENKLİ PİRİNÇ ÖRGÜ ZİGZAG MODEL YAZILI  TARİFİ

Örgüye başlamadan önce ne yapacağımıza karar vermek ve iki renk ipin uyumunu düşünerek yapmak istediğimiz örgünün iplerini almak .

Daha sonra eğer bir yelek yapacak olursak bu modelte tarifim şu kenar bant olarak etek başlama renk ile yan şerit yapmak .

iki rengin uyumu

Örnek nasıl yapılır sorunuz olursa evet iki renk ip ile önce zemın haroşa başlayalım ve ardından kaç sıra yapmak isterseniz lastık gibi haroşa yaparak modelimizi hazırlayalım.

İkinci renk için ipimizi bağlayarak bir ör 1 örme den alıp devam edelim arka yüzüne gelince yine aynı şekil 1 ör 1 örmeden al diyerek sıramızı tamamlayalım.

zigzag lı örgü pirinç modeli

Ön yüzüne gelince yine 1 ör 1 al yaparak ikinci rek ile devam edelim tabi ki bunu yaparken düz ters olarak örgü yapılıyor tam detay için video izlemenizi öneririm.

PİRİNÇ ÖRGÜ ZİGZAG MODELİN KULLANACAĞIMIZ MODELLER

B u modeli bir çok yerde kullanabiliriz bebek örgü modelleri yani hırka,kazak,battaniye ,boyunluk,şapka,patik gibi bir çok örgü modellere yakışacağını düşünerek fikirlerimi sizlere sundum.

Umarım bu güzel modeli beğenip yapacaksınız yapmak istediğinizde sizleri yapılışı anlatan video izlemenizi öneririm iyi seyirler.

Kaynak:orgutarifleri

Makale yazar:orgutarifleri.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.