TIĞ İŞİ KARE DESENLİ ETOL ŞAL ÖRGÜ MODELİN YAPILIŞI TÜRKÇE ANLATIMI



Merhaba sevgili örgü sevenler bugün sizlere çok güzel değişik kolay tığ işi kare desenli etol  şal örgü modelin yapılışı detaylarını bahsedeceğiz.

Sizler için hazırladığım kare dikdörtgen modeli şal çalışmasının nasıl yapıldığını detaylarıyla kısa da olsa tarif hazırladım.

 

etol şal modelin yapılışı
Etol şal modelin yapılışı

TIĞ İŞİ KARE DESENLİ ETOL ŞAL MODELİN YAPILIŞINDA Kİ MALZEMELER

2 numaralı tığ ve şal ipi olarak 4 adet şal ipi hangi iple yapmamız gerekir sorunuza gelince batık ip çalışarak çok daha güzel olacağını düşünüyorum sizlere Marka fark etmez batık ip öneririm.

TIĞ İŞİ KARE DESENLİ ETOL ŞAL MODELİN YAPILIŞ TARİFİ

dilimli şal modeli

 

18 zincir modelimize başlıyoruz üstüne 15 tane Trabzan çalışması yapıyoruz her Zincire bir taraftan batarak yapıyor.

Altın zincir çekip 3 Zincire basarak kare oluşturuyoruz Trabzanların aralarında 2 Trabzan atlayıp 3 Trabzon’a batıp kareler oluşturuyoruz eş kare oluşturalım.

Yine 3 zincir çekip kareleri 2 yaparak bütün sıramızı 15 haftan çalışması yapalım yine üstüne 6 zincir çekip kare pencereler oluşturup devam ediyoruz üstüne yine boşlukları dolduracak şekilde Trabzon çalışması yapıyoruz

Ikinci sıramız a gelince yine 18 çekip başlama noktası ben de karemiz oluşturuyoruz bu şekilde kareleri hazırlıyoruz.

kareli şal modeli
kareli şal modeli

Evet arkadaşlar sadece kare oluşturmayı sizlere bahsettim her ne kadar tarif olarak burada belirtmiş olsak da video anlatımını görsel bakarak çalışmak daha kolay olacağını düşünüyor ve sizleri video anlatımını davet ediyorum.

Bu güzel şal modelin yapılışında ve model konusunda takıldığınız noktada yorumlardan bildirip sizlere yardımcı olurum umarım beğenecek ve yapacaksınız kolay olduğunu söylerken karışık bulursanız video sonuna kadar izleyerek kolayca yapacağınızı umarım.

Yapmak isteyen örgü sevenlere şimdiden kolay gelsin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.