ÇOOOK KONUŞULACAK BEBEK ELBİSE MODELİN YAPILIŞ ANLATIMI



Sevgili örgü sevenler bugün sizlere çok konuşulacak bebek elbise modelinin yapılış detaylarını sizlere anlatmak istedim.

Bir önceki kanalımda Günebakan çiçek modelinin yapılışından bahsetmiştim ve yine bebek patiği Yenidoğan patik olarak sandalet çalışması yaparak kanalıma yer verdim.

Bugün de sizlere Günebakan çiçekleri ile süslenen bebek elbise modelinin nasıl yapıldığını bahsetmek istiyorum.

Yapılış tarif sorunuza gelince kısada olsa bilgi vererek yapacağınızı düşünüyorum fakat en kolay çalışma yöntemi video anlatımını izleyerek yapmanız olur.

   sandalet modeli

 

           BEBEK ELBİSE MODELİN MALZEMESİ

1 tığ 2 nolu çiçek motifleri dikmek için iğne  himalaya ip iki renk

 

                          BEBEK ELBİSE MODEL YAPILIŞ TARİFİ

elbise
                ELBİSE MODELİN YAPILIŞI

 

 

Önce elbisemizi hazırlıyoruz 90 adet zincir çekerek yakadan başlayalım.

Arka parçası zincirin üstüne 14’in üstüne Trabzon yapıyoruz ve 4 zincir çekerek 24 adet zincirin üstüne trapzon yapıyoruz yine 4 zincir çekip 24 adet daha Trabzon yapıyoruz. 4 zincir daha çekip yine 24 adet Trabzon yapıyoruz 4 zincir çekip 14 adet Trabzon yapıyoruz.

 

Bu şekilde 6 sıra oluncaya kadar 4 zincir çektiğimiz yerde iki Trabzon yaparak arttırma işlemi ile devam ediyoruz.

Arttırma işlemi yaptığımız yerde kolları ayırıyoruz arka iki parçayı birleştiriyoruz altına 3 sıra kendi renginden Trabzon yapıyoruz.

Elbise modeli

Iki rengi geçtiğimizde bir trabzanın üstüne 4 tane Trabzon yapıyoruz 4 tane zincir çekiyoruz yanındaki Trabzon’un üstüne yine 4 tane Trabzon yapıyoruz bir zincir çekiyoruz bir Trabzon boş bırakıp diğer Trabzon’un üstüne 7 tane Trabzon yaparak devam ediyoruz.

16 sıra bu şekilde bir tarafa artırarak örüyoruz.

Elbiseler güne bakan çiçekli

Yine zemin rengi olarak iki sıra örerek elbiseyi bitiriyoruz her trabzan çalışması yaptığımız yere çiçek motifini dikiyoruz bu şekilde Günebakan çiçek motiflerini dikerek ve orta köpeğine İnci dikerek süsleme işlemiyle modelimizi bitirmiş oluyoruz.

Evet arkadaşlar Günebakan çiçek motifi Bir önceki sayfamda paylaşmıştım kanalımı veya sayfamı ziyaret ederek Günebakan çiçek motifinin yapılışını bulabilirsiniz.

Patik çalışması yani sandalet çalışması için yine sayfamda ve kanalımda bulabilirsiniz kanalımı ziyaret ederek nasıl yapıldığı detayları daha kolay daha pratik çalışma yöntemi ile Sizlerde yapıp bebek elbiseyi patik bandana olarak kombin yapabilirsiniz.

Çiçekli elbise bebekler için

Evet arkadaşlar bu güzel bebek modeli çok konuşulacak olan elbiseyi yapmak isteyen tüm örgü sevenlere şimdiden kolay gelsin.
Modellerim için beğeni ve yorumlarınızı beklerim.

Şimdi sizlere bu güzel bebek elbisenin yapılış detayı anlatan videoyu izlemeye davet ediyorum İyi seyirler dilerim.

ÇOOOK KONUŞULACAN BEBEK ELBİSE MODELİN YAPILIŞ ANLATIMLI VİDEO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.