YENİ TASARIM ORGUTARİFLERİ PETLATTON MERDİVENİ ÖRGÜ MODELİN YAPILIŞI



Sevgili örgü sevenler bugün sizlere çok güzel yeni tasarımlı bir petlatton merdiveni örgü modeli hazırladım ve yapılış aşamalı video paylaştım.

Ajurlu bir modelin değişik çalışması olan bu güzel yeni tasarım olan modeli yelek olarak çalışıp sizlere de önce yapılışını sonrada kol kesimleri sizlere paylaşacağım takip ederseniz ve bu güzel modeli yapacak olursanız abone olarak veya sayfamı takip ederek bulabilir ve fikir edine bilirsiniz.

Arkadaşlar bu modeli kendim tasarlayıp ve kalın şiş ile çalışmam mı sizlere sunarken sizlerde istediğiniz ip ile şiş kullanarak çalışabilirsiniz.

Tığ işini aratmayacak bu güzel modeli umarım beğenip yapacaksınız bende sizlerden yorumlarınızı beklerim .

PETLATTON MERDİVENİN TARİFİ 

PETLATTON merdiveni olarak adlandırdığım bu modeli asker merdiveni olarak benzettiğim için fakat aşk merdiven olarak da adlandırabilirsiniz.

modelimizin tarifine gelince başlama tekniği haroşe ile çalışarak başladım fakat sizler isterseniz farklı başlama tekniği kullanabilirsiniz .

5 ilmekten oluşan bir modelin yapılışı ilk 2 ilmek örelim sonra 2 ilmek arasına geçip ilmek uzatarak 1 ilmek örelim diğer ilmek 2 ilmek olarak keselim ve yine 2 ilmek keselim şişe ipimizi 2 dolayıp 2 ilmek keserek ve diğer 2 ilmek araların da ilmek uzatarak 1 ilmek diğer ilmek ile birleştirip keselim ve yine 2 ilmek keserek ipimizi şiş 2 dolayıp devam edelim .

Arka yüzüne gelince ters örgü örerek devam edelim ajur yaptığımız ilmeğin ilk ilmeğe alttan alarak örüp diğer ilmekleri normal örgü yaparak devam edelim ve ayni işlem ile ön yüzünü örmeye devam ederek modelimizi tamamlıyoruz .

Eğer bu modeli tarif olarak karışık bulduysanız video anlatımını izleyerek daha kolay çalışabilirsiniz.

Evet arkadaşlar bu güzel modelin tasarımı bana ait olup kol kesimlerini de sizlere paylaşacağım takip ederek nasıl tam detay olduğunu görebilir ve sizlerde yapılışında fikir edine bilirsiniz.

Petlatton merdiveni örgü modelin yapılış video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.