3D BAYAN ÖRGÜ YELEK MODELİN ZEYTİN DALI DESENİN YAPILIŞ TARİFİ



Merhaba sevgili örgü sevenler bugün sizlere çok güzel üç boyutlu bayan örgü yelek modelinin Zeytindalı deseni olarak hazırladım.

Yapılışı kolay gösterişli bir yelek modelinin Anneler Günü’nün yaklaşması ve annelerinize yapmanızı fikir olarak sizlere beyan ettim.

Görseli güzel olan bu örgü modeli yapılış tekniğini video anlatımında bahsettim izleyerek sizlerinde görsele bakıp daha kolay çalışacağımızı düşünüyorum

Anne yeleği olarak kullanacağınız çok güzel bu örgü modelini Sizler kendinize veya genç kızlarımız için çeyizlerini yapabileceğinizi düşünüyorum

Her örgüde olduğu gibi bu modelinde görmek istediğiniz her yerde yapabileceğinizi ve değişik yerlerde kullanılır olduğunu düşünerek sizlere fikirlerimi açıkladım.

3D    Bayan yelek modeli Zeytin dalı desenin yapılış

        YAPILIŞ TARİFİ

Bu modeli kısaca bir tarif etmem gerekirse lastik başlaması yaparak bir ters bir düz örgü yapıp üstüne 5 ters 3 düz örgü yapıyoruz

Bu şekilde devam edip arka yüzü ters olan yüzü ters örgü yaparak düz olan yüzü düz örgü yaparak geçiyoruz.

Üç düz olarak ördüğümüz örgünün bir Düzü ters ilmekle çapraz diyoruz düz ilmeğimizi düz ters çapraz adımız ilmeği ters olarak örüp yanındaki düz olan il mi2 sırasına batıp örüyoruz yine düz ilmek te ilmeğe çaprazlayip bir ters bir düz olarak ölüp 3 tane ters ilmeğimizi örüyoruz bu şekilde diğer ilmekleri de tamamlıyoruz

İkinci sırasında yine düz olan ilmekle ters ilmeğimizi çapraz diyoruz iki ters bir düz 2 ters 1 düz 1 ters 1 düz olarak devam ediyoruz.

Arka yüzü yine ters olan ilmek ters düz olan ilmek düz örerek tamamlıyoruz.

Başladığımız 3 düz olarak ördüm üzülmeye ilmeğimizi uzatarak 5 ilmek her sırasında uzatıp yukarıya doğru yaprak şeklini aldı arıyoruz ilk başladığımız uzattığımız silmeyi şişin üstünden geçirip tek tek sıralıyoruz bu şekilde yaprağı mızı oluşturuyoruz.

Arkadaşlar bu tarif olarak verdiğim demeçte anlamadığınız nokta olur video izleyerek daha kolay çalışacağımızı düşünüyorum bunun için görseli görerek çalışmak daha mantıklı olduğundan dolayı diğer bazı modellerinde tarif olarak sizlere belirtmiyorum.

Bu güzel modeli mide üç boyutlu bayan yelek modeli zeytin dalı desenli örneğinin sonuna gelerek tüm yapmak isteyen arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Gelin hep beraber yapmamızı kolaylaştıran video izleyelim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.