EN ÇOK KULLANIŞLI MODEL BU OLSA GEREK DETAYLI ANLATIMLI VİDEO



Sevgili örgü sevenler çok amaçlı kullanacağını bir peçete hazırlayarak sizlere modelinin sunuyorum.

Yemek servisi olarak kullanacağınız bu modeli Birçok yerde kullanabileceğiniz güzel bir model olduğunu düşünerek bu modelden fikir edinmenizi istedim.

Evet arkadaşlar bu modeli nerede nasıl kullanabilirim oyununda Gelince yemek Servis peçetesi olarak kullanabiliriz bir olarak kullanabiliriz.

Hamam kesesi olarak kullanabiliriz kırlent ve hatta bebek battaniyesi çalışabiliriz .

Bu modeli Birçok yerde kullanabilirsiniz çiçek olarak gül çalışması yaptım Sizler istediğiniz süsleme ile bu şekilde bir çok amaçlı bir örgü yapabilirsiniz.

                ÇOK AMAÇLI ÖRGÜ MODELİN TARİFİ

Mısır tanesi olarak çalıştığım deminde ipin kalınlığına göre bir zincirin üstüne 4 kere basarak fıstık oluşturuyorum.

Bir zincir boş bırakıp ikinci zincirin üstüne yine aynı yere batıp fıstık oluşturarak devam ediyorum.

Döndüğümde her fıstığı üstüne basarak fıstıkları mı devam edip getiriyorum.

Genel olarak ben boya çalışması yaptım Sizler istediğiniz kenar çalışmasını yapabilirsin.

GÜL YAPILIŞ TARİFİ

30 veya daha fazla sayıyla Yani daha büyük gül yapmak isterseniz istediğiniz büyüklükte zincir çekiyoruz.

Zincir çektikten sonra geriye dönüp önce 5 zincir 2 bir taraftan yapıp yine bir taraftan ve 7 zincir çekerek Trabzon yapıp devam ediyorum.

Trabzanların aralarındaki Zincirlere Batıp zinciri dolduracak şekilde trabzanları mı oluşturup Hamza’nın birbirine gelince üstü almadan sabit diyorum diğer Zincire geçip 1 zincir çekip yine zincirimi dolduracak şekilde Trabzon çalışması yapıyorum.

Bu şekilde devam edip Gül yapılışını oluşturuyorum ardından ister içe doğru kıvırıp ister dışa doğru kıvırıp Gül şeklini alacak şekilde iğneyle dikiyorum.

                                      Gül yapraklarının oluşturulması

 

Istediğim şekilde zincir çekerek yaprak için zincirin her Zincire batıp Trabzon oluşturarak istediğim büyükleri gelecek kadar Trabzon ,Ları yapıp en sonda tığ üstü almadan sabit diyorum ve yaptım çantaların dibine yine aynı Zincirlere bakıp yaprağın başına kadar Trabzon yapıyorum.

Yaprağın başına Geldiğimde yine çalışarak her çantana batıp yine saf olarak düşündüm Zincire kadar çalışıyorum yine zincir çekip Gül motifi M tomurcuğun oluşturacak zincir çekip 3 veya fıstık oluşturup Gül tomurcuğunu oluşturuyorum. yapabiliriz

Bu tarif size karışık gelebilir Eğer karışık gelip anlamadığınız bir nokta olursa video anlatımını sonuna kadar izleyerek daha kolay çalışacağımızı düşünüyorum.

Model tarifi min sonuna gelerek sizlere video izlemenizi tavsiye ediyorum yapmak isteyen tüm örgü sevenlere kolay gelsin video izleyerek yapacak arkadaşlara iyi seyirler dilerim.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.