EVDE SOKAK SİMİT NASIL YAPILIR İŞTE TARİF İŞTE YAPILIŞ ANLATIMI



Sevgili hanımlar sizlere evde yapacağınız sokak simit tarifi ile yapılış video paylaştım pratik olarak sabah kahvaltısına veya 5 çay satına yapabileceğiniz atıştırmalık .

TARİF İLE ÖLÇÜLER BURADA YAZARAK VEYA TARİF İZLEYEREK YAPABİLİRSİNİZ.

KULLANILAN BARDAK ÖLÇÜSÜ 200ml

1 su  bardak şeker  1 buçuk bardak su hamur için

1 kilo un 2 buçuk bardak su 1 yemek kaşık tere yağ yarim paket maya yaş olursa daha iyi olur  1 yemek kaşık şeker 2 tatlı kaşık tuz  ve bu hamura yetecek kadar susam

Şerbet için 1 bardak şekeri koyu renk alana kadar yakalım suyu ilave edip kapağını kapatıp  karamel renk olana kadar sıvı şekil oluncaya kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım diğer hamur için kalan malzemeleri karma yapıp sert hamur elde ederek yoğuralım avuç içi kadar bezeler yapıp biraz dinlendirelim sonra bezeleri uzatabildiğimiz kadar uzatıp şekil verelim kavrulmuş susam önce hamurumuzu yani şekil verdiğimiz  simitleri batırıp susama bulayarak devam edelim ve 200 derece ısıtılmış fırında pişirelim afiyet olsun

Her zaman video anlatımlar daha iyi sonuç vereceğini söylerim isterseniz tam detay yapılış olarak görsel bakarak simit daha iyi olacaktır .

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.