ÇİÇEK DESENLİ TAKİM LİF ÇALIŞMASI İLE VİDEO ANLATIMI



Merhaba sevgili örgü sevenler yine çok güzel takım lif olarak güzel bir çalışmayı bizlere hazırladım.

Çiçek lif modelini yapmak isteyen arkadaşlara ben her zaman için bahsederim ki videoyu izleyerek yapmanızı tavsiye ederim çünkü yapılış el hareketleri ve görsel olarak bakıp çalışmak en kolay olduğunu düşünerek sizlere öneririm.

Ben de bir örgülü sever olarak bu güzel modelleri sizlere hazırlayıp sizlerle paylaşmak ve sizlere de yeni fikirler edinmek için burada olduğumu unutmayınız.

Yapılış tarifi olarak kısa da olsa sizleri bilgilendirmek adına tarifi belirttim tarif olarak okuyup yapın isterseniz izleyerek yapın okuyarak yapmanız karışık olacağını düşünerek videoyu sonuna kadar izlemenizdir.

ÇİÇEK LİF MODELİN TARİFİ

Çiçek desenli takım lif uzun modeli Kese modelinde olduğu gibi 7 numara tığla ipler içten yürütülerek örülüyor. Uzun modelde Uç kısımlara plastik halkalar kullanıyoruz. 6 fıstık genişliğinde başlıyoruz. Genişlik 11 fıstık olana kadar artırıyoruz. 4 sıra düz devam ettikten sonra çiçek desenimizi koymaya başlıyoruz. Deseni bitirdikten sonra yine 4 sıra düz beyaz örüp altta 6 fıstık kalana kadar eksiltiyoruz. Uç kısmına plastik halka takıyoruz. Kenar oyası olarak modeli bitiriyoruz.

Evet arkadaşlar videoyu izlemenizi tavsiye ettim tek sebebi Yıldız tekniği ve Fıstıklar ile yapılan bu lif modelinin sadece renklerin geçişlerini daha kolay çalışabilme nesin Renklerin uyumu her zaman bahsettiğim gibi güzel olursa lifiniz de bir o kadar gösterişli ve güzel olacağını düşünüyorum.

Yine Sayfamda değişik lif modelleri ve değişik çalışma teknikleri olan birçok görselle yapılış anlatımını paylaştım sayfamı ziyaret ederek bu güzel modelleri Sizler de sahip olun ve çalışmak için fikir edinebilirsiniz.

Bu güzel modeli yapmak isteyen tüm örgü sevenlere şimdiden kolay gelsin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.