İKİ RENKLİ DİKİŞSİZ BABAANNE DÜĞMESİ OLAN BİR BEBEK PATİK YAPILIŞ DETAYI



Sevgili örgü sevenler bugün sizlere iki renkli babaanne işi düğmeli bebek patiği yapılışından bahsediyorum.

İki renkli dikişsiz olan bu patiği mizin nasıl yapıldığı ile ilgili olarak görsele bakıp video anlatımını sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim.

Eskiden babaanneler kendi düğmeleri yapardı bende aklımda kaldığı kadarıyla sizlere iğne ile düğme yaptım ve sizlerin beğenisine sundum eskileri hatırlamak da güzel olsa gerek diye düşünüyorum.

Patik tarifi

İki şişle dikiş  olmadan yaptığım bu patiği Umarım Sizler de benim kadar beğeneceksiniz.

Rengi ve uyumu çok güzel olduğunu düşündüm bu güzel bebek patiğini Sizlerin de yapacağınızı umurak

9 ilmekle 11 sıra haroşa örerek ve kat yapıp ikisini birleştirerek torba lastik yapıyoruz.

Iki kenar ilmek örülür 1 arttırıp iki artır bir ör iki kenar örelim.

Arka yüzü yine ters örgü olarak devam edelim.

Yine kenar ilmek örelim 2 ilmek artıralım 3 ilmek örelim arttıralım 5 ilmek örelim arttıralım 3 ilmek örelim arttıralım ve iki kenar ilmeği örelim modelimiz bu şekilde devam ediyor 10 olunca patik tabanı oluşturmak için ortadan ayırıp 9 ilmek örelim.

9 ilmek ikişer yandan ilmek alarak kesip bütün ilmekleri bitesiye kadar ikili ikili kesip devam edelim bütün ilmekler bittikten sonra.

Bir sıra haraşo ördükten sonra yanlardan geri dönüp düz ilmekleri birer birer alıp iki renk geçişi mize arttırma işlemi yapalım 8 sıra haroşa ördükten sonra Kemer oluşturmak için 14 ilmek arttırarak 4 sıra haraşo örelim Bu arada ilik yeri açmayı unutmayalım istemek istediğinizde istediğiniz çiçek yapabilirsiniz yada bu şekilde sade bırakabilirsiniz..

Arkadaşlar bu çalışma karışık geldiyse videoyu sonuna kadar izleyerek Sizler de en az benim kadar çok kolay yapacağınızı düşünüyor.

Sayfamda değişik patik modelleri mevcuttur kanalıma abone olarak bilirsiniz tarifleri kanalımda istediğiniz örgü modeller mevcuttur ücretsiz abone olarak desteklerinizi de beklerim.

Evet arkadaşlar Evet arkadaşlar Umarım bu güzel çalışmayı Sizlerde yapacaksınız yapacak olursanız ince ip kullanarak ve Bu sayıları kullanarak bebek patiği olarak harika olacaktır Ben kalın şiş kullandığım için basit görünümünde biraz kaba göründü sizlerin bu modeli yapacaksanız aynı sayıda hepiniz ince ip olmasına dikkat ederseniz daha da güzel olacak.

Şimdi bu güzel patiği yapmak isteyen tüm örgü sevenlere şimdiden kolay.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.