SIRALI ÇİZGİLER ÖRGÜ LİF ÇALIŞMASI ANLATIMI



Sevgili örgü sevenler değişik güzel bir lif modeli olan uzun lif modelin çalışmasını sizlere hazırladım yapım aşaması ile beraberinde videoyu paylaşıyorum.

Sayfamda lif modeli olarak birçok lif modeli bulunmaktadır daha önceki sayfamda paylaştığım lif modellerine bakıp fikir edinebilirsiniz.

Her biri birbirinden güzel olan bu güzel lif modellerinin yapılışı anlatımları ile beraberinde sizlere paylaşıyorum yaparken kolay olsun diye tarif yerine video anlatımını izlemenizi tavsiye ederim.

Ay ne kadar tarifleri size versem de görsele bakıp yapmanızı öneririm Çünkü herkesin yapılış tekniği farklı olduğu için yapım aşamasını görerek yapmak daha da kolay olacağını düşünerek sizlere tavsiye mi bildiririM.

Arkadaşlar bu güzel lif modelini yapmak istediğinizde değişik modellere de bakmak isterseniz sayfamı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır

UZUN LİF ÇALIŞMASININ TARİFİ.

Uzun çizgili lif modeli yapımı Modelimizin yapımında 6 numara tığ ve 3 renk lif ipi kullanılıyor. Renkli ipimizle 2 fıstık eninde 2 fıstık boyunda yıldız tekniğiyle bir parça yaparak başlıyoruz. Birbiri ardına birleşik 10 adet kadar yapıyoruz. Beyaz renk iple etrafını 1 sıra örüyoruz. Bu parçanın her iki tarafına 3. Renk iple kutucuklarla doldurup tekrar yıldız tekniğiyle bir sıra beyaz örüyoruz. Kenar oyası yaparak modeli bitiriyoruz.

Model çalışmalarda en önemli olan renklerdir renklerin geçişlerini dikkatlice yaparsak hiçbir sorun yaşamayacağını düşünüyorum.

Örgülerde renklerin çok önemli olduğunu her zaman her sayfamda bahsederim Evet arkadaşlar renkler modelimizi gösteren renkler olduğunu düşünüyorum.

Renk geçişleri düzgün yapılırsa modelimiz bir o kadar daha güzel olacaktır.

Bu uzun lifi tam takımı yapmak isterseniz kare yüz kese lif olarak çalışabilirsiniz.

Her zaman bahsettiğim gibi modeller bir yerde kalmasın sizden bu modelleri değerlendirip değişik yerlerde ayarlayabilirsiniz.

Sevgili örgü sevenler bu güzel modeli yapacak olursanız video anlatımını izlemenizi beyine yapamaz olursanız yorum kısmında bana bilir belirtirseniz sizlere yardımcı olacağım yapmak isteyen tüm örgü sevenlere şimdiden kolay gelsin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.