YİNE ÇOK DEĞİŞİK AJURLU SAÇ ÖRGÜ MODELİN YAPILIŞ ANLATIMI



orgutarifleri

Sevgili örgü sevenler yine çok değişik ve çok güzel bulduğum bir ajurlu saç örgü örneğin yapılış anlatımını sizlere sundum.

Değişik saç örgü modelleri sizlere hazırlıyacağımı söylemiştim evet şimdi de yine yeni bir ajurlu örneğin yapılışını sizlere kolay yapabileceğiniz şekilde anlatımını yaptım ve video paylaştım.

Arkadaşlar bu güzel model sizinde beğeneceğini umarım çok değişik ve bir bayan yelek,hırka , kazak olarak çalışabileceğinizi düşünerek sundum.

Ben bu model ile hırka yaparak çok güzel olduğunu ve sizlerde benimle bir yapacağınızı düşünüyorum yapılış bitince de sizlere paylaşacağım.

Sayfamı ile kanalım olan orgutarifleri takip ve abone olarak bir çok örnekten faydalanacağınızı düşünüyorum.

Arkadaşlar nasıl yapılır sorusuna gelince video anlatımını sonuna kadar izlemenizi öneririm hem görsel olarak bakıp yapmanız hemde tam teknik çalışma  görün isterim fakat yine küçük detay olarak anlatayım.

YAPILIŞ TARİFİ.

Lastik çalışarak başladım kenar ilmek olarak iki ilmek ördüm ve 1 düz ajur yaptım 2 kestim 1 ters ördüm 2 kestim ajur yaptım 1 düz ördüm 3 ters örgü yaparak ikinci örneği yapmaya başladım yine 1 düz ajur 2 kes 1 ters 2 kes 1 ajur 1 düz 3 ters örgü yaparak devam ettim ve arka yüzü ters olan ilmekleri ters ördüm düz olanları da düz ördüm.

Ve ön yüzü yine kenar ilmekleri ördüm 1 düz ajur 2 kes 1 ters 2 kes ajur 1 düz 3 ters olarak devam ettim ve ajur,ları sayarak 6 ajur sırası olunca da saç örgü yapar gibi önce şişin arkadaki ilmekleri 3 tanesini sağımdaki şiş ile aldım diğer ilmekleri şişten çıkararak diğer şişe dizdim ve 3 ilmeği de yine şişe dizerek örnek çalışmasının aynısını yaparak devam ettim ve benim modelimin yapılışı bu şekilde bitti.

Evet arkadaşlar birde ajur düzgün dursun diye küçük bir detay çalıştım onuda izleyerek yapabilirsiniz benim her zaman ki ajurlu çalışmalarda yaptığım kolay çalışma tekniğim olarak sizlere paylaşmak istedim.

Ben bu modele bebe ip kullanarak çalıştım çok yumuşak ve güzel oldu dokununca yumuşaklığı fark

edeceksiniz  video da bahsettiğim gibi isterseniz kalın ip kullanın isterseniz ince ip kullanın her ikisi de güzel oluyor ben denediğim için söylüyorum.

İp markası fark etmez istediğiniz ip ile çalışa bilirsiniz .

 

Yapacak olan örgü seven arkadaşlara şimdiden kolay gelsin keyifli örgüler olsun.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.