ANNESİNDEN KIZINA KINA TÜLBENT OYASI YAPIM DETAY ANLATIMI



Sevgili örgü sevenler bugün sizlere annesinden kızına kına gecesi tülbent oyası olarak hazırladım çok güzel bir Oya modelini sizlere yapım aşamasıyla paylaşıyorum.

Kırmızı tülbent oyası olarak çok güzel çok kibar bir oya modeli sizinle bunu yapılışı olan videoyu paylaşarak sizlere yapmanız da kolaylık olsun istedim.

Kına gecelerinde olmazsa olmazımız kına gece örtüsü tülbent kırmızı olarak kullanmaktayız.

Her oya kırmızıya yakışmadığını düşünerek bu güzel kibar oyayı Sizlere fikir olsun diye paylaştım.

Arkadaşlar yapım aşamasını video anlatımını sonuna kadar izleyerek bu oyayı yapabilirsiniz.

Dağ oyası yaparak ve önce motifleri sonra dağları ördükten sonra Oya mızı üstüne sabitliyoruz.

yapılışı.

Önce ikimize sağımıza sabitliyoruz 7 adet zincir çekip kapatıp yuvamızı sabit diyorum 3 zincir çekip 7 adet zincir çektiğimiz yuvaya girip 3 adet zincir çekip ara zincirlerimizi 3 çekiyorum 3 adet zincir çekiyoruz aldım yuvaya girdik sonra 2 sonra 2 aldık 3 adet yine zincir çekip başladığımız noktaya sabitledim 6 trabzan yapıp her 3 zincir çektiğimiz yere altışar tane trabzan yaparak orta kısmını bitiriyoruz.

Sık iğne ile yuvamıza batıp  Kapatıyoruz köprümüz oluşmuş oldu ve yeşil hepimize başlıyoruz yaprakları için örümcek yaparak hepimizi oluşturuyoruz tepelerin arasına bu yaptığımız motifi sabitliyoruz ve her tepenin arasında bu motifleri oluşturup çiçek motifleri yerleştirerek Oya mızı bitirmiş oluyoruz.

Arkadaşlar bu örgü modelleri video anlatımı olan videoları izleyerek tam Detay ve görsel olarak bakarak çalışmanız daha da kolay olacaktır.

Her ne kadar anlatımları yazılsa da görsele bakıldığı zaman ve elin nasıl çalıştığını bakınca daha da rahat ekmeğini öğrenmiş oluruz.

Bu güzel tığ oyası kına gecelerimiz de Olmazsa olmazımız kırmızı tülbent oyası olarak çok güzel bulduğum için Sizlerin de yapmanız için detaylı videoyu paylaştım.

Arkadaşta yapılışı çok güzel ve kolay olan bu Oya modelini kına geceleri için sadece değil diğer oyalarımız da da tülbentlerimizi süsleyeceğini düşünerek sizlere fikrimi paylaşmak istedim.

Bu güzel tülbent oyasını yapmak isteyen sevgili örgü sevenler ve el işleri sevenlere şimdiden kolay gelsin keyifli örgüler.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.