TIĞ İŞİ HAVLU KENAR ÖRNEĞİN YAPILIŞI ANLATAN VİDEO



havlu kenarı ÖRNEĞİ
havlu kenarı ÖRNEĞİ

Sevgili örgü ile el işi sevenler yine çok güzel iğne oyasını aratmayacak bir havlu kenar örneği paylaştım.

Küçük halkalar ile çiçekleri yapılan bu güzel havlu kenarı isterseniz bir tülbent oyası olarak da kullanabilirsiniz yada biraz sayıları artırarak bir pike takımı yapabilirsiniz yan,i her zaman bahsederim ya örnekler bir yerde kalmamalı diye evet bu örnek ile bir çok örgüde kullanabilirsiniz.

                     Başlamak için önce bu danteli yapalım.

Değişik örnekleri olan havlu kenarı bir çok model olarak sayfamda bulabilirsiniz yapım aşamaları izleyerek sizlerde çok rahatça yapacağınızı düşünüyorum.

Çok güzel bu tığ işi havlu kenarın çiçeklerini kullanarak tülbent oyası yapılır çok da güzel bir oya olur biraz kalın ip kullanarak da bir pike takımı renkleri de kullanarak değişik bir model olur eğer pike takımımız desenli bir kumaş ise sizde renkli ipleri kullanarak yapabilirsiniz .

Havlu ucu olarak önce bu dantel yapılır sonra çiçekler eklenir.

Arkadaşlar hiç bir zaman çok ağır örnek olarak bakmayın inan ki yapılışını izleyerek sizlerde kolaylıkla yapabilirsiniz her zaman ki gibi zor yok sadece yapmak lazım diye düşünüyorum oyalarda yuvarlak yapmak için serum halkalar kullanmanızı tavsiye ederim çünkü düzgün olması için halkalar güzel ve kolay oluyor.

Birde şunu söylemek isterim eğer biraz daha çiçekler ön planda olsun isterseniz çiçekleri iki yerine üç yaparak çiçekler daha büyük ve gösterişli olacaktır.

TEPELİ HAVLU KENER ÖRNEĞİ
TEPELİ HAVLU KENER ÖRNEĞİ

Ve işte bitmiş örneğimiz renkleri ile harika bir model.

Şimdi bu güzel dantel ucu olan havlu kenar örneği yapacak olan sevgili örgü ve el işi sevenlere şimdiden kolay gelsin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.