YARI DOLGULU BAKLAVA DESENLİ ÖRGÜ MODEL YAPILIŞINA BAKALIM



Sevgili örgü sevenler yine çok güzel bir yari dolgulu baklava deseni örgü  modelin yapılışını anlattım sizlerde yapmak isterseniz yapılış video izleyerek kolayca yapacağınızı umarım.

Düz örgünün üstüne ilmek çekerek yapılan bu güzel modeli siz örgü sevenlere sundum sizlere de beğenip yorumlarınızı beklerim bu güzel model ile yelek çok güzel olacaktır istediğiniz iple örebilirsiniz sadece dikkat etmeniz gereken renklerdir çünkü bazı renkler modeli göstermiyor.

Yapılışı biraz yorum yaparsak 9 ve katlarından yapılıyor .

YARI DOLGULU BAKLAVA DESENLİ ÖRGÜ MODEL TARİFİ 

Lastik üstüne nasıl yaparız?

Önce iki ilmek kenar için örüp 1 düz 7 ters olarak tekrar 1 düz 1 ters 1 düz 7 ters olarak başlanır ardından arka tarafı düz olan düz ters olan ters örülür .

ilk sıra biter.

Tekrar ilk iki ilmek örerek düz örgüyü ters örgü ile kesilir 5 ters olarak ilmekler örülür yine iki keserek artırılır ters olan ilmek düz olarak yapılır ve iki artırma yapılarak devam eder normal bir baklava desen yapar gibi örülür 11 ilmek oluncaya kadar artırılır yine iki keserek düz olarak 4 ilmek örülür ardından ilmek ajurların arasından uzatarak ilmekler çekilir sonra uzatılan ilmekler toplanır 1 ilmek olarak toplanır ve devam eder .

Bu tarz örnekler görsel değil de izleyerek yapılması daha kolay yapılır diye düşünerek sizlere yapılış anlatımı olan video izlemenizi tavsiye ederim.

Bu güzel modeli yapmak isteyen sevgili örgü sevenlere şimdiden kolay gelsin .

YARİ DOLGULU BAKLAVA DESENLİ ÖRGÜ MODELİ
YARİ DOLGULU BAKLAVA DESENLİ ÖRGÜ MODELİ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.