KASNAK SARMA LİF DETAYLI ANLATIMLA



Sevgili örgü sevenler bu sayfama el beceri ile yapılan kasnaklı lif modeli ile yapılışından sizlere fikir olsun istedim.

Arkadaşlar çok güzel bir kasnaklı lif modeli bizlere bu tasarımı ile yapılış anlatımını yapan pembeli örgülere buradan çok teşekkür ederim.

Bu kasnak kullanmayı öğrenmeniz için yapılış videoyu muhakkak izleyin ki yapılışından bilgi edinin sadece lif olarak değil her örgüde olduğu gibi bu kasnakla da çok şey yapabilirsiniz dantel iplerle peçeteler masa,dantel motif, şal motif yani akla gelecek bir çok yerde kullanılıyor bu kasnaklar küçük motifler ile ilgili diğer sayfamda paylaştım sayfamı takıp ederseniz değişik modeller ile değişik yapılış tekniklerden haberdar olursunuz.

Evet arkadaşlar renkler her örgüde olduğu gibi bu kasnak modellerde de önemli her örneği ve yapılış modelleri renkler gösterir unutmayım umarım bu güzel yapılışı farklı lif modeli de beğeneceksiniz kısa da olsa yapılışından bahsedeceğim.

Kasnak sarma için bir tane altıgen kasnak , pilastik iğne, istediğimiz renk ipler. Ben opal marka beyaz

sarı ve yeşil renk kullandım. Önce kasnağımıza yeşil ipimizi ayarlayıp sardık sonra beyaz ipimizi ayarladık sardık. Sarma işlemi bitince beyaz denk gelen yerleri sarı renk ile pilastik iğne yardımıyla düğümler yapıyoruz. Bu şekilde ilerleyip kasnak sarma lif modelini hazırlamış oluyoruz. Kasnaktan çıkarıp uç kısımları kesip düzenliyoruz lif modeli bitmiş oluyor.

Sevgili el işleri seven arkadaşlar umarım bu lifi de yapacaksınız eğer yapmak isterseniz izleyerek çok kolay yapacağınızı düşünüyorum şimdi yapacak arkadaşlara şimdiden kolay gelsin.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.