EL AÇMA BALKAN BÖREK TARİFİ



Sevgili hanımlar sizlere el açma kendim yaptığım açma böreklerden yapılışını ve görselini sizlere paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu söylemek isterim bu böreğe boşnak böreği ve arnavut böreği denilir fakat ben el açma börek demek istedim.

Çay saatlerde veya misafir ağırlamak için çok güzel bir börek.yapılışı zor görünür fakat yapılışı çok kolay

İçine ne koyabiliriz?

Ispanak .patates. prasa.,kıyma ,beyaz lahana turşusu,kabak,yoğurtlu,çökelekli,ısırgan otu,pazı yani ağız tadın ne isterse içini hazırlaya bilirsiniz.

Ben şimdi sizlere patlıcanlı el açma böreğin tarifini vermek istedim.

Önce hamurumuzu tutalım 1 kg un ilik su ve tuz .

Yapılışı

unumuzu hamur kabına alalım ve tuzu ekleyelim ilik su ile kulak meme yumuşağına kadar hamur elde edelim küçük bezeler halinde bezelere ayıralım merdane yardımı ile biraz açalım tabak büyüklüğünde olsun sonra açtığımız bezeleri yağlayarak bekletelim .

Diğer taraftan patlıcanlarımızı yıkayıp soyalım .

Rende veya doğrayıcı ile doğrayalım aldığınca tuz koyalım beklesin.

Bir tane soğan soyalım onuda doğrayıcı ile doğradıktan sonra tavaya alalım koku verecek şeklinde yada 50 gr kıyma varsa kıyma ile soğanı kavuralım tuzladığımız patlıcanı iyice sıkalım ve kavurduğumuz tencereye dökelim iyice kavurduk tan sonra istediğiniz baharat atabilirsiniz .

Yapmış olduğu yağlı bezeler’imiz zaten dinlenmiş oldu ve el yardımı ile açıp içine yaptığımız patlıcan kavurmasını içine koyduktan sonra rulo yapıp tepsiye koy ve devam et .biten böreklerin üstüne sıvı yağ ile üstüne sür 160 derece fırın da pişir afiyet olsun.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.